Podporujeme český airsoftPodporujeme český airsoft
Airsoftové recenze na zbraně a příslušenstvíAirsoftové recenze na zbraně a příslušenství
Sledujte kalendář airsoftových akcí!Sledujte kalendář airsoftových akcí!

XM26 - Recenze

 20. 10. 2016      kategorie: Airsoft recenze      0 komentářů

Podvěsná brokovnice XM26 na plynové nábojnice od značky PPS je výborný pomocník do stísněných prostor s funkčním výhozem nábojnic.

PPS-GG0016-XM26-SAJ_06

Začneme s celkovým zpracováním zbraně. Zbraň je velice ale opravdu velice lehká, a to i navzdory kovovému tělu, které je kvalitně spracované (hlavně pažba jenž je masivní a z opravdu kvalitního ABS plastu). Za zmínku stojí také tlumič výšlehu, který je chytře vyřešen a dá se zkrátit a zasunout. Zbraň tak bude kratší asi o 8cm, nicméně jeho konstrukce je velice křehká.

pps-gg0016-xm26-saj_04

Přesuneme se k zásobníku a rovnou ho trochu pohaníme, jelikož je snad vyroben z materiálu, který se používá na tržnicové manuálky. Zásobník je celoplastový a strašný jak na pohled, tak zpracováním. Ve zbrani sedí však vcelku dobře a podává bez problémů.

2015826101125511_1

Natahovací páka je vyrobena celá z kovu a působí velice odolně. Můžeme ji sklápět dolů, do boku nebo nahoru. Jediné co jí lze vytknout je fakt, že má celkem vakl.

pps-xm26-4__39676.1466621376.1280.1280

Nábojnice ke zbrani jsou plastové s kovovou patkou, ve které je ventil na naplnění plynem. Dají se však dokoupit i kovové patrony, které zvládají CO2.

PPS008

Nabíjení jde celkem ztuha, ale berme v úvahu, že jsem testoval zcela nový (neochozený) kus. Princip funkce zbraně je velmi jednoduchý a víceméně podobný ostré verzi.

Když jsem chtěl vložit samotnou patronu do hlavně, šlo to, ale nezachytl se za výhozník nábojnic, takže střílet lze pouze se zásobníkem + tedy nemá žádný záchyt závěru při prázdném zásobníku.

Samotná funkce podvěšení funguje stejně jako např. u granátometu M203

Celkově je zbraň dobře zpracována, je manipulativně geniální a její využitelnost je vysoká. Aby zbraň pracovala tak jak má, je potřeba doladit mušky, tak jako u většiny zbraní od PPS. 

Zbraň byla zapůjčena firmou Anareus.cz 

 autor: Matyáš

Komentáře

Článek nemá žádný komentář. Buďte první!

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.