Podporujeme český airsoftPodporujeme český airsoft
Airsoftové recenze na zbraně a příslušenstvíAirsoftové recenze na zbraně a příslušenství
Sledujte kalendář airsoftových akcí!Sledujte kalendář airsoftových akcí!

Recenze: AA12 Tokyo Marui

 03. 10. 2016      kategorie: Airsoft recenze      0 komentářů

Máme pro vás recenzi na nedávno vydanou automatickou AEG brokovnici AA12 od firmy Tokyo Marui, kterou snad není nutno představovat.  Tato brokovnice je unikátní tím, že má 3 hlavně, což znamená, že má kadenci cca 1800 ran za minutu!

titulka_aa12Foto: AA12 Sledge Hammer

Brokovnice jako taková působí velice futuristicky, ačkoliv zbraň je z roku 1972. Můžeme tedy říci, že vzhledem je tak trochu nadčasová. U reálné předlohy je nejvíce proslavená velice nízkým zpětným rázem díky dlouhému chodu závěru, který sahá až do pažby a lze tedy střílet z jedné ruky " na Ramba".

Nyní k airsoftové verzi. Brokovnice má plastové tělo, stejně jako ostrá verze a působí velice důvěryhodně, matné zakončení povrchu je paradní. Při zatřesení zbraně, krom oček pro úchyt popruhu nic neklepe, ale co musím konstatovat, očka, ačkoliv jsou podle originální verze, jsou na strašně hloupě zvoleném místě a to převážně vzadu u pažby, pokud zde bude nějaká karabina, bude vadit při míření a lícení k pažbě, ale upřímě, kdo by s tímhle mířil že..

Co se mi osobně opravdu nelíbilo, bylo plastové okénko závěru které je vzhledově opravdu příšerné, stejně tak jako plastová natahovací páka, která se navíc ještě kýve do stran, myslím si, že se firma TM mohla trochu odvázat a nechat zde vyrobit kovové, ale to už nezměníme.

Když už jsme u okénka závěru, pod ním nalezneme 3x kolečko pro Hop-up, tudíž můžeme na každou hlaveň nastavit hop up zvlášť.

TM-AEG-AA12_12_ORIFoto: Pro každou hlaveň můžeme nastavit hop up zvlášť

K mířidlům není moc co dodat, přední je pevné zadní stavitelné. Akorát bych se bál, že je někde urazím, tím jak jsou vystouplá, ale to už by byla chyba střelce,né zbraně jako takové.

Zásobník je možno mít tlačný na 93 kuliček, což je 31 ran a nebo bubnový na cca 3000 kuliček a oba se dají dokoupit zvlášť. Tlačný zásobník je celoplastový s kovovou patkou, která ale spodek zásobníku nechrání, jelikož je zapuštěná dovnitř, nicméně plast byl odolného typu, pád přežije. Ještě jedná šikovná věc,jezdec zásobníku byl vystouplý podobně jako u zásobníku pro PSG-1, takže by se měl vyprázdnit celý.

zásobníkFoto: Standardní zásobník (je součástí balení)

Bubnový je zkrátka masakr a zbraň s ním vypadá mnohem lépe, ale nájezdová lišta pro úchyt zásobníku je celá z průhledného plastu a mám obavy o její výdrži, ale to je pouze můj osobní pocit, co vydrží jsem nezkoušel.

drum magFoto: Bubnový zásobník lze přikoupit

Vnitřek zbraně ukrývá snad ten nejsložitější mechabox, který byl kdy vyroben. Je rozdělený na 2 části. Zvláštností mechaboxu je jeho píst a vzduchotechnika, kde píst je mnohem větší a vzduchotechnika se skládá ze 3 malých vzduchotechnik.


Video: Demontáž mechaboxu AA12

Další třešničkou je to, že zbraň nebude střílet s jinou voltáží než s 8.4V a to díky elektronice. Můžete tam zkoušet dávat jakékoliv typy baterií, ale zbraň Vám nebude fungovat s ničím jiným než s 8.4V.

Výkon je slaboučký, pouhých 80m/s, no jo, ale dostanete to tím na jeden výstřel 3x, takže menší dávka bude nejspíše nepříjemná.

NegrFoto: AA12ka se objevila i v jednom z dílů EXPENDABLES :)

Celkový dojem ze zbraně mám dobrý,až na pár věcí ohledně zvyku Maruiky všude cpát plast, který je ovšem mnohdy lepší než nekvalitní slitina, není zbrani moc co vytknout. Svojí úlohu vymetače stísněných prostor určitě splnila a pokud se Vám zbraň opravdu líbí, chcete být originální a rozmetat místnost po místnosti, je to výborná volba!

Zbraň byla zapůjčena firmou Anareus.cz 

 autor: Matyáš

Komentáře

Článek nemá žádný komentář. Buďte první!

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.