Podporujeme český airsoftPodporujeme český airsoft
Airsoftové recenze na zbraně a příslušenstvíAirsoftové recenze na zbraně a příslušenství
Sledujte kalendář airsoftových akcí!Sledujte kalendář airsoftových akcí!

Airsoft Sniper - jednou zkusíš, nechceš jinak

 06. 10. 2016      kategorie: Airsoft články      0 komentářů

Kdysi když jsem chtěl začít s airsoftem (cca 6 let nazpět), pořídil jsem si takovou tu opravdu "základní" elektriku za cca 1000 Kč. Po čase cvičné střelby na terč jen tak pro zábavu, jsem cítil potřebu se přidat k nějakému týmu a hrát s lidmi, avšak jen jako odstřelovač.

sniper
Foto: Funkce odstřelovače se mi stala osudem

Začal jsem "googlit" a zjistil si, že sniper v airsoftu je často komentovaná role se slovy: "to může dělat jen hráč, který předtím hrál elektriku a má dost peněz". Jenže já měl svoji hlavu a šel jsem do toho s levnou manuální odstřelovačkou MB05. Po 2 letech hraní jsem se sám dokázal naučit pohybovat v terénu a dokázal jsem číst ve spoluhráčích (kudy asi půjde, kdy mám vyrazit vpřed atd.).

Možná vám to připadá jako nějaký nesmysl, ale ono to vážně dělá divy, když naberete patřičné zkušenosti a znalosti. Jelikož jsme hráli v uzavřené skupině o menším počtu (max 16 lidí), byl jsem dokonce schopen podle zvuku zbraně poznat, kdo to vlastně střílí. Ze začátku jsem začínal s ghilie na celé tělo, ale časem jsem cítil omezenou mobilitu, což se mi jako "predátorovi" nehodilo. Takže nakonec jsem skončil u ghilie klobouku a občas jsem si bral kabát.

Jenže jak se stává, sniper je vážně náročnější na peníze a mnou zakoupená levná zbraň byla často poruchová a začala vykazovat nedostatky (Jedná se o odstřelovačku MB05, kterou moc nedoporučuji kupovat). Možná to byla moje začátečnická neschopnost správné manipulace se zbraní, možná vadný kus, protože hned po 4 dnech od zakoupení se mi zasekla natahovací páka. Vše se po čase vrátilo k normálu a naštěstí znovu neopakovalo.

Když pak v létě natahovací páka po 2 letech pohybu sem a tam se 150 pružinou (celkem obdiv) páka nadobro odsloužila, rozhodl jsem se jít zas do elektriky. A musím říci jen jediné: I když jsem měl špatnou a levnou zbraň, dokázal jsem toho opravdu dost a více mě to bavilo. Moji tehdejší oblíbenou taktikou bylo přiblížení se k nepříteli co nejblíže, za což jsem byl často kolegy obdivován. A co si máte představit pod pojmem "přiblížit co nejblíže"? Vzdálenost do 30 metrů (jednou se mi dokonce povedl "knife kill").

Teď když chodím hrát s novou elektrikou v rámci stejné party, musím se přiznat, že cítím jistou nespokojenost. Cítím, že bych opět chtěl ulehnout do trávy a mít kontrolu nad svým "teritoriem" a lovit ty, kteří překročí hranice. Jenže jsem už také zjistil, že sniper není opravdu levná záležitost a že zbraň za 4600 Kč je dobrá tak "na zahřátí" pro nováčky.

Jedno vím však jistě. Už brzy se zas vrátím ke kořenům, ale s lepší zbraní a budu zas budit hrůzu na poli jako sniper :)

 autor: Ondra

Komentáře

Článek nemá žádný komentář. Buďte první!

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.